10 метров влак от шоколад е новогодишната атракция в тузарски хотел във Флорида

0

Централно място в празничните новогодишни декорации за 2021 г. в бляскавия ризорт Caribe Royale Orlando във Флорида, е впечатляващ близо 10-метров влак, изработен от шоколад. Целият локомотив, пътниците и скалите под коловозите на кулинарния шедьовър са сътворени от сладкиши и какаови зърна.

Моделът, официално наречен Caribe Royale North Pole Express, е рожба на главния сладкар в курорта Джошуа Кейн. Творението му е вдъхновено от два парни локомотива от 1800 г. – влакът Юпитер и Вирджиния на Central Pacific Railroad и влак No.12 Генуа на Truckee Railroad.

Сладкарят признава, че той и екипът му са прекарали над 1000 часа в „конструиране“ и „изграждане“ на сладката влакова композиция.

А диетолози от Флорида са изчислили, че в цялата шоколадова скулптура има над четири милиона калории. Желанието на майстора сладкар е всяка година да добавя повече части към влака, за да се превърне той в традиционна украса за Коледа и Нова година в тузарския хотел. Така гостите ще могат всеки път да виждат нещо атрактивно и различно, когато отново посещават комплекса.

 

ВАШИЯТ ОТГОВОР

Моля, въведете вашия коментар
Моля, въведете името си