36 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

10 метров влак от шоколад е новогодишната атракция в тузарски хотел във Флорида

Централно място в празничните новогодишни декорации за 2021 г. в бляскавия ризорт Caribe Royale Orlando във Флорида, е впечатляващ близо 10-метров влак, изработен от шоколад. Целият локомотив, пътниците и скалите под коловозите на кулинарния шедьовър са сътворени от сладкиши и какаови зърна.

Моделът, официално наречен Caribe Royale North Pole Express, е рожба на главния сладкар в курорта Джошуа Кейн. Творението му е вдъхновено от два парни локомотива от 1800 г. – влакът Юпитер и Вирджиния на Central Pacific Railroad и влак No.12 Генуа на Truckee Railroad.

Сладкарят признава, че той и екипът му са прекарали над 1000 часа в „конструиране“ и „изграждане“ на сладката влакова композиция.

А диетолози от Флорида са изчислили, че в цялата шоколадова скулптура има над четири милиона калории. Желанието на майстора сладкар е всяка година да добавя повече части към влака, за да се превърне той в традиционна украса за Коледа и Нова година в тузарския хотел. Така гостите ще могат всеки път да виждат нещо атрактивно и различно, когато отново посещават комплекса.

 

Related Articles

Транспорт: МРРБ и АПИ работят за свързаност между север и юг в страната

До началото на септември ще бъдат обявени обществени поръчки за инженеринг и строителен надзор за участъка Бяла – Велико Търново, който е третата част...

Осигуряват техническа помощ за зелени проекти

Фонд ФЛАГ е получил одобрение на проект, финансиран от програма LIFE на ЕК, за техническа помощ за зелени проекти. Скоро тази логистична, информационна и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ