13 C
Пловдив
неделя, април 21, 2024

10 метров влак от шоколад е новогодишната атракция в тузарски хотел във Флорида

Централно място в празничните новогодишни декорации за 2021 г. в бляскавия ризорт Caribe Royale Orlando във Флорида, е впечатляващ близо 10-метров влак, изработен от шоколад. Целият локомотив, пътниците и скалите под коловозите на кулинарния шедьовър са сътворени от сладкиши и какаови зърна.

Моделът, официално наречен Caribe Royale North Pole Express, е рожба на главния сладкар в курорта Джошуа Кейн. Творението му е вдъхновено от два парни локомотива от 1800 г. – влакът Юпитер и Вирджиния на Central Pacific Railroad и влак No.12 Генуа на Truckee Railroad.

Сладкарят признава, че той и екипът му са прекарали над 1000 часа в „конструиране“ и „изграждане“ на сладката влакова композиция.

А диетолози от Флорида са изчислили, че в цялата шоколадова скулптура има над четири милиона калории. Желанието на майстора сладкар е всяка година да добавя повече части към влака, за да се превърне той в традиционна украса за Коледа и Нова година в тузарския хотел. Така гостите ще могат всеки път да виждат нещо атрактивно и различно, когато отново посещават комплекса.

 

Related Articles

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ