16 C
Пловдив
сряда, септември 27, 2023

1 325 150 лв. отпуска МРРБ за подобряване на водоснабдяването в Омуртаг

Споразумението за трансфер на средства към общината е подписано

Министерството на регионалното развитие и благоустройството предоставя на Община Омуртаг 1 325 150 лв. за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа. Споразумението за финансиране между кмета инж. Ешреф Ешрефов и МРРБ е подписано.

Обектът е част от списъка с инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти за целево финансиране, одобрен с Решение №711/2022 на Министерския съвет.

Съгласно решението и сключеното споразумение Община Омуртаг ще получи сумата на две равни части. Първото плащане предстои да бъде извършено през следващите дни, а второто – през месец декември тази година.

Реконструкцията на водопроводна мрежа, която ще бъде изпълнена по възлагане от Община Омуртаг с финансиране от МРРБ, ще допринесе за подобряване на водоснабдяването в град Омуртаг. В момента там е обявено частично бедствено положение заради недостиг на питейна вода в резултат от настъпило засушаване и силно амортизираната вътрешна водопроводна мрежа.

Related Articles

Монтираха първа соларна автобусна спирка в община Разград

Първа соларна автобусна спирка, на която има и станция за зареждане на телефони е монтирана в община Разград. Тя е на главната улица в...

Решено: Община Минерални бани събаря недовършения Културен дом

От община Минерални бани, хасковска област информират, че е взето решение недовършената сграда за Културен дом да бъде разрушена. Строителството на сградата е започнато...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ