8 C
Пловдив
понеделник, април 22, 2024

1 325 150 лв. отпуска МРРБ за подобряване на водоснабдяването в Омуртаг

Споразумението за трансфер на средства към общината е подписано

Министерството на регионалното развитие и благоустройството предоставя на Община Омуртаг 1 325 150 лв. за реконструкция на вътрешна водопроводна мрежа. Споразумението за финансиране между кмета инж. Ешреф Ешрефов и МРРБ е подписано.

Обектът е част от списъка с инвестиционни проекти на общините по приоритети и направления/обекти за целево финансиране, одобрен с Решение №711/2022 на Министерския съвет.

Съгласно решението и сключеното споразумение Община Омуртаг ще получи сумата на две равни части. Първото плащане предстои да бъде извършено през следващите дни, а второто – през месец декември тази година.

Реконструкцията на водопроводна мрежа, която ще бъде изпълнена по възлагане от Община Омуртаг с финансиране от МРРБ, ще допринесе за подобряване на водоснабдяването в град Омуртаг. В момента там е обявено частично бедствено положение заради недостиг на питейна вода в резултат от настъпило засушаване и силно амортизираната вътрешна водопроводна мрежа.

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ