9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

ЦСКА започва строителството на новия си стадион

До три години новият клубен стадион на „червените“ става реалност. На съвместна конференция с международния оператор SPORTFIVE, от клуба представиха проекта за строителство и управление на новия стадион на ЦСКА. Той ще е в Борисовата градина и трябва да бъде готов за началото на сезон 2025/2026.

Още на 1 юли започват проучванията и подготовката на документацията. По предварителни разчети разрушаването на стария стадион трябва да започне на 1 април догодина. Строителството ще стартира през 2024 година и се очаква да приключи преди началото на сезон 2025/2026.

Капацитетът на новия стадион ще е между 15 и 18 хиляди зрители. Строителството ще се реализира в съществуващата чашка на настоящия стадион „Българска армия“ като целта е новото съоръжение да се впише в парковата среда. Проектът предвижда да бъде премахната пистата, за да могат феновете да бъдат много по-близо до терена.

Инвестицията ще бъде около 80-90 милиона лева. Средствата са осигурени от собствениците на клуба, заяви адвокатът на ЦСКА Станислав Трендафилов.

„Надяваме се и националният отбор да играе на нашия стадион, разчитаме да има и концерти на международни и местни звезди. 10 000 кв. м. ще бъдат върнати на парка. Целият стадион ще бъде с покрив. Ще има подземни гаражи за паркиране, а ако има нужда от външен паркинг, той ще бъде екологично ориентиран“, заяви Щефан Хилер от SPORTFIVE. Стадионът ще бъде категория 4 на УЕФА, като се дискутира и промяна на името на съоръжението, от което клубът трябва да има допълнителна възможност да си върне част от инвестицията.

Снимки: ЦСКА

Докато новият стадион се строи, отборът на ЦСКА ще играе домакинските си мачове на Националния стадион „Васил Левски“.

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ