18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Френският институт в България кани на архитектурно ателие

Френският институт в България кани всички, които обичат архитектурата и се интересуват от интериорния дизайн на архитектурно ателие, което ще се проведе на 19 юни от 11 часа.

Събитието е съобразено с нивото на познания на участниците, независимо дали са начинаещи, студенти или професионалисти. Те ще имат възможността да открият богата палитра от теми, свързани с архитектурата и интериорния дизайн. Чрез видео прожекции, презентации, дискусии и практични упражнения с различни техники на представяне като скици, снимки и макети, ще обогатят своите познания и умения и ще отворят съзнанието си за нови идеи, вдъхновени от френския начин на проектиране, с който ще се запознаят.

Ателието ще им помогне да опознаят и да разберат основните принципи в архитектурата; да различават стиловете в архитектурата и в интериорния дизайн; да съпоставят изкуство и техника; да намерят и да прилагат формата, светлината и материалите, отговарящи на нуждите на проекта.

Участниците ще разберат и какво е общото между град, сграда и интериор, ще се запознаят с основните течения в съвременната архитектура, както и с предизвикателствата на съвременния град.

Ателието ще се води от арх. Александър Йончев. Той е завършил Университета по архитектура в Сент-Етиен. След петте години образование във Франция заминава за Италия, където работи в продължение на две години. Завръща се в България през 2015, за да продължи да обогатява професионалния си опит в български архитектурен колектив. През януари 2018 създава собствено студио с името Simple. Architecture. Като отдаден франкофон, желае да представи на българската публика специфичностите на френската методика в архитектурата. По тази причина, той предоставя знанията и опита си на Френския институт в България и предлага да ръководи едно уникално ателие.

Related Articles

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...

Проект: СО прави банка с всички инвестиционни намерения за строителство

Събирането на едно място на информация за всички инвестиционни намерения за строителство е планирано да стартира през април. Според столичния кмет целта е гражданите...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ