15 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Универсалният олекотен кофраж на PERI – DUO

https://www.peri.bg/produkti/duo-kofraj.html

Многофункционалност. Това е една от водещите характеристики на решенията, които немската компания PERI дава на своите клиенти вече над 50 години в целия свят. Тази дума също обобщава приложенията на универсалния кофраж DUO, разработен както за хоризонтални, така и за вертикални елементи.

Системата е изработена от композитен материал на базата на технически полимери и най-тежкият елемент е едва 25 кг. Не е необходимо да се използва повдигаща техника на обекта и спокойно може да се монтира на ръка. Работи се без чук, което я прави удобна за работа в гъсто населени райони или на места, където нивото на шум е контролирано. Многостранните възможности за приложение и независимата от кран работа на леките елементи правят системата DUO универсалното решение за голямо разнообразие от строителни обекти – еднофамилни къщи, жилищно строителство, реконструкция, индустриално строителство, фундаменти, укрепване и др. Може да се използва самостоятелно или като допълваща олекотена система.

Кофражната система е лесна и за транспортиране, складиране и поддръжка, защото има малко на брой елементи, а контактната повърхност с бетона се подменя само с няколко винта, директно на обекта, без необходимост от специализиран ремонт.

Благодарение на съединителния елемент, който свързва, изравнява и уплътнява едновременно платната едно към друго, монтажът на обекта се превръща в детска игра. Платната са с височина от 60 cm и 135 cm и широчина до 90 cm с висока устойчивост на условия. Характеристиките на системата водят до оптимизация на времето и разходите за изпълнение на проекта и на работната ръка.

Приложението PERI QuickSolve DUO Planner предлага бързо и лесно конфигуриране на вертикални стоманобетонни елементи като създава план-схема и определя тактовете за кофриране. Благодарение на точната спецификация на материала, работата на обекта се улеснява.

Екологичност. По време на производството на DUO компоненти не се образуват отпадъци. 100% от суровините се използват в производствения процес. След експлоатационния живот материалът DUO може да се смила от производителя и да се използва повторно за производството на нови панели. По този начин се постига устойчива икономика със затворен цикъл. PERI DUO е не само екологичен продукт, но и екологична концепция.

Related Articles

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...

Търси се решение за спасяване на Боянското блато

Идеята е естествена влажна зона да се обособи като градски парк Гражданската група в защита на Боянското блато заедно с екип от МОСВ обсъждат мерки...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ