29 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Укрепват свлачището на пътя Рударци-Кладница

Започва укрепването на третокласния път Рударци – Кладница. През февруари миналата година шосето бе затворено за движение заради активирало се свлачище, а целият пътникопоток бе пренасочен по обходен маршрут.

Стойността на проекта е 3,4 млн. лв., а срокът за изпълнението му е четири месеца.

По укрепването му ще работи същата фирма, която извършваше и ремонтните дейности. В момента в участъка текат подготвителни работи. Същинското укрепване ще започне към края на месеца или началото на април“, каза пред БНР директорът на Областно пътно управление Емилия Ваклинова.

По думите й разрешението за строеж е обявено в „Държавен вестник“ на 11 март и трябва да изтече 14-дневния срок за възражения.

В участъка на свлачището ще бъде изградена пилотно-анкерна система. Строителните дейности стартират след близо две години ходене по мъките, след многобройни протести на местните жители през миналата година и поетият ангажимент лично от министър Гроздан Караджов“, каза кметът на селото Васил Мирчев. И подчерта, че заслугата е на всички.

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

Първа копка на водопровод в Дълго поле

Строителната програма на община Калояново е за над 6 млн. лева Първа копка на водопровод на ул. "2-ра" в село Дълго поле направиха кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ