18 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Удобство: Генерал Тошево със соларна беседка

Четириместна соларна беседка е монтирана в Генерал Тошево. Тя е на пл. „Бялата лястовица“, близо до паметника на Император Александър II в града.

Освен приятно място за отдих, беседката предлага и удобство – на нея могат да се зареждат смартфони и таблети, нужен е само USB-кабел. Соларните панели върху покрива на беседката генерират енергия за зареждане на четири мобилни устройства едновременно.

Идеята да има соларна пейка и в града идва от учениците от Общинския младежки съвет.

След Бургас, Пловдив и Севлиево Генерал Тошево е четвъртият град в страната, който се ползва от подобна енергийно независима инсталация. Конструкцията е уникална тъй като е излята от специален бял цимент с тежина два тона и половина. През нощта пейката ще бъде атрактивно осветена от соларни лампи.

Общата стойност на договора за изработка, доставка и монтаж е 7 200 лв. с ДДС. Средства са осигурени от капиталовата програма на Община Генерал Тошево.

Related Articles

Събират опасни отпадъци от домакинствата във Варна

Община Варна организира кампания за разделно събиране на опасни отпадъци от домакинствата. Акцията ще се проведе във всички райони на града и ще продължи...

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ