9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Търсят изпълнител на ремонта на старото кметство в Пловдив

Администрацията на район „Централен“ в Пловдив обяви обществена поръчка за ремонт на емблематична сграда, в която е било кметството на града преди години. Тя е известна като Старата община и се намира на ул. „Хр. Г. Данов“ 41.

Сградата е паметник на културата. Планира се основен ремонт и преустройство на подпокривното пространство, консервация и реставрация на фасадата. От години в красивата постройка се помещава местната структура на КНСБ. След избор на изпълнител за ремонтните дейности синдикатът трябва да има ново седалище.

За реновирането на сградата е спечелен проект на Министерството на културата на стойност 167 хил. лв. Община Пловдив ще участва с приблизително още толкова средства, за фасадата. Ще трябва обаче да се търсят още средства за вътрешни ремонти и преустройства.

Оферти за предстоящия ремонт се набират до 4 октомври.

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ