26 C
Пловдив
понеделник, юни 17, 2024

Търсят изпълнител на ремонта на старото кметство в Пловдив

Администрацията на район „Централен“ в Пловдив обяви обществена поръчка за ремонт на емблематична сграда, в която е било кметството на града преди години. Тя е известна като Старата община и се намира на ул. „Хр. Г. Данов“ 41.

Сградата е паметник на културата. Планира се основен ремонт и преустройство на подпокривното пространство, консервация и реставрация на фасадата. От години в красивата постройка се помещава местната структура на КНСБ. След избор на изпълнител за ремонтните дейности синдикатът трябва да има ново седалище.

За реновирането на сградата е спечелен проект на Министерството на културата на стойност 167 хил. лв. Община Пловдив ще участва с приблизително още толкова средства, за фасадата. Ще трябва обаче да се търсят още средства за вътрешни ремонти и преустройства.

Оферти за предстоящия ремонт се набират до 4 октомври.

Related Articles

С над 1 млн. лева: Община Хисаря модернизира Дома за възрастни в Старосел

Община Хисаря започва реализацията на проект по ОП „Национален план за възстановяване и устойчивост“, Компонент „Социално включване“, програма за модернизиране на дългосрочната грижа. Ще...

Обсъждат финално проектите от конкурса за реновиране на зала 1 в Дома на архитекта в София

Съюзът на архитектите в България провежда конкурс за концепция за художествено-пространствено оформление на зала 1 в Централния дом на архитекта на ул. "Кракра" 11...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ