25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Търсят изпълнител за изграждане на кръгово на „Климент Охридски“ и „Андрей Ляпчев“ в София

Столична община пусна процедура по избор на изпълнител за строителството на кръгово кръстовище на булевардите „Климент Охридски“ и „Андрей Ляпчев“. Обществената поръчка е за 3,8 млн. лв., а кандидатите могат да подават документи до 10 май т. г. Това става ясно от обявлението в електронния портал на Агенцията за обществени поръчки.

Проектът предвижда 3 фази на изпълнение. Едната е изграждане на велоалея и тротоари в участъка от бул. „Копенхаген“ до „Софийски околовръстен път“, район Младост.

Освен кръгово на кръстовището на булевардите, свързващи столичните „Дружба“ и „Младост“, ще се направи и разширение на ул. „Димитър Пешев“ в участъка между ул. „Обиколна“ и бул. „Цариградско шосе“. В тази част на район „Искър“, кв. „Дружба“ ще се изгражда и прилежаща инфраструктура, велотрасе и пешеходни тротоари.

Related Articles

Проект: СО прави банка с всички инвестиционни намерения за строителство

Събирането на едно място на информация за всички инвестиционни намерения за строителство е планирано да стартира през април. Според столичния кмет целта е гражданите...

На конгрес: Обсъждат зелените технологии и устойчивото строителство

Австрийското посолство кани архитектурната колегия на Международния конгрес „GreenTech Days meet Future of Building 2024“. Той ще се проведе на 17 и 18 април...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ