15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Транспортното министерство поиска 2 регионални летища да станат държавна собственост

Министерството на транспорта и съобщенията изпрати писма до кметовете на Русе и Бургас, с искане да предприемат действия по прехвърляне на собствеността на летище Русе и летище Равнец към структурата на министерството.

Това е част от целенасочената политиката за възстановяване на дейността на малките регионални летища. Министър Събев предлага летищата да станат държавна собственост по смисъла на чл. 43 б от Закона за гражданското въздухоплаване.

Това ще позволи да бъдат менажирани от летищен оператор със 100% държавно участие, и без да се налагат промени в законите.

Така летище Русе ще възстанови по най-бърз начин дейността си на гражданско летище, а летище Равнец ще се превърне в карго терминал, който да обслужва логистичните центрове и товарния транспорт в Бургас.

Related Articles

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...

Лифт до крепостта „Патмос“ става обект от първостепенно значение за Ардино

Общинските съветници в Ардино гласуваха предложението на кмета инж. Изет Шабан кабинковият лифт от с. Стар Читак до крепостта "Патмос" да бъде обявен за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ