17 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

С 800 хил. лв. Хасково ремонтира 2 основни водопровода

Община Хасково получи близо 800 000 лева от Министерството на регионалното развитие и благоустройството за реконструкция на два основни водопровода в града, съобщват от кметската управа.

Първият обект е вътрешна водопроводна мрежа по ул. „Македония“, за който кметът на общината Станислав Дечев и министър Петя Аврамова са подписали споразумение за целево финансиране в размер на 529 000 лева. Предвижда се заради лошото състояние на сегашната инфраструктура да бъде предприета цялостна смяна на водопровода с дължина 1250 м.

Вторият обект, който се финансира от МРРБ, е „Изместване на хранителен водопровод от водонапорна кула „Юг“.

Споразумението за целево финансиране на този проект е за 248 000 лева. Средствата са отпуснати от бюджета на МРРБ за капиталови разходи. За изпълнението на двата обекта предстои обявяване на обществени поръчки, уточниха от общината.

 

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

В Плевен: Започна акция по облагородяване на зоопарк „Кайлъка“

Община Плевен, съвместно с общинското предприятие „Акварел“, доброволци и приятели, стартира кампания за облагородяване на зоопарк „Кайлъка“. Идеята е с общи усилия да направим...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ