27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

С 3 млн.лв. строят буферен паркинг за тирове в Русе

С 3 млн. лв. стартира строителството на буферен паркинг за тежкотоварни автомобили в Русе. Това става факт, след като служебното правителство отпусна с постановление средствата.

Теренът, на който ще бъде изграден паркингът, е с обща площ 163 дка. В момента общинските служители го подготвят за стартиране на строителните дейности, за да могат възможно най-скоро тежкотоварните автомобили да използват съоръжението.

Общинската администрация обмисля възможността за публично-частно партньорство, тъй като цялостното асфалтиране на терена ще изисква още средства.

По данни на Гранична полиция годишно през Дунав мост и Русе преминават 867 хил. тежкотоварни автомобила, затрудняващи ежедневно трафика в изходните точки на града. Решаването на проблема е един от приоритетите в програмата за управление на Русе.

 

Related Articles

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя...

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ