11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

С ледени фигури и пищна украса Варна посреща Новата 2022 година

На 31 декември в различните райони на Варна ще бъдат поставени красиви ледени фигури, част от празничната украса на града за Нова година. Те са изработени от устойчив кристален лед и изобразяват надпис „Варна” и годината „2022”. Високи са 130 см и дълги 200 см, тежат 500 кг.

В „Одесос” фигурите ще бъдат на пл. „Независимост”, в „Приморски” – на пл. „Съединение”, в „Младост” – пред централния вход на новия парк „Възраждане”, от страната на бул. „Република”, в район „Владислав Варненчик” – до параклис „Свети Мина”, на кръстовището на бул. „Света Елена” и бул. „Константин и Фружин”, а в район „Аспарухово” – до читалище „Просвета 1927“.

Първите минути на Новата 2022 година ще бъдат посрещнати със заря от различни локации в петте района на Варна. В „Одесос“ тя ще бъде изстреляна край сградата на Окръжния съд; в „Приморски“ – близо до Паметника на българо-съветската дружба – между бул. “Васил Левски” и ул. “113-та“ и ул “102-ра”; В „Младост“ – край скейт парка; В район „Вл. Варненчик“ – на паркинга край читалище “П. Р. Славейков”; В „Аспарухово“ – в двора на ОУ “Христо Ботев”.

Заради противоепидемичните мерки срещу разпространението на Сovid-19 няма да има празничен концерт в новогодишната нощ на пл. “Независимост”, съобщават от дирекция „Култура и духовно развитие“.

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ