15 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Строят в Пловдив най-голямата ледена пързалка у нас

Най-голямата ледена пързалка, правена досега в България, ще е в Пловдив, информират от администрацията в града.

Тя традиционно ще е на площад „Централен”, но освен на площада ще влиза и в прилежащата „Цар-Симеоновата градина”. Там ще бъдат изградени професионални алеи, които ще въртят около основната пързалка.

Планиран за изграждане е и мост, по който да минават пешеходците, за да не се затруднява придвижването през площада. В близост до атракцията ще има и Коледен базар.

Собственик на пързалката е входирала искане към НИНКН за алеите в Цар-Симеоновата градина, а също така е направила и застраховка на площада в полза на Община Пловдив. Така, ако има щети при монтирането и експлоатацията на съоръжението те ще бъдат покрити от полицата.

Вече се работи по изграждане на конструкцията на ледената пързалка, която ще остане в Пловдив до края на февруари 2022 г.

Related Articles

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...

Пускат обществената поръчка за изпълнител на новата библиотека на Варна

Открива се процедура за възлагане на обществена поръчка за избор на изпълнител на новата Градска библиотека на Варна, информират от администрацията. Актуализирана е количествено-стойностната...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ