3 C
Пловдив
сряда, февруари 28, 2024

Столичният парк „Врана“ се превръща в мащабна светлинна арт инсталация

От 9-ти до 11-ти септември парк „Врана“ ще се превърне в уникална светлинна магическа реалност. За единадесетото издание на проекта за градско изкуство Urban Creatures, който е част от Календара на културните събития на Столична община, ще бъде създадена мащабна светлинна инсталация, която ще слее в едно светлина, музика, природа и технология.

В рамките само на 3 вечери, от 20:00 до 24:00 часа, на площ от 100 000 кв. м. жителите и гостите на София ще могат да се потопят в реалност като никоя друга. Sofia Lights е замислено като едно от малкото събития в София, което да бъде приятно, забавно и достъпно едновременно и за родители и за деца.

За 10 години Urban Creatures извървя дълъг път – от коритото на Перловска река в Подуяне до изящни стенописи в сърцето на София.

Urban Creatures не спира да се развива и да търси нови начини за изразяване и общуване с хората. А в днешния ден, можем със сигурност да кажем, че хората в големия град се умориха. Умориха се от виртуалния свят и дигиталните комуникации, от липсата на близък контакт с близки и приятели, от негативните емоции и от липсата на допир с природата. Затова през 2021 създаваме Sofia Lights като сливаме изкуство, технологии и природа в едно уникално преживяване на открито. Преживяване, което не е правено никога до сега и ще продължи само 3 вечери, споделя основателят на Urban Creatures Ясен Гешев, който ще излезе от сянката на продуцент и ще застане пред публиката като автор на Sofia Lights. По думите му целта на събитието е в последните дни на лятото да се даде възможност на жителите и гостите на София да преживеят нещо зареждащо и релаксиращо, точно преди да започне учебната година и да стартира отново лудото ежедневие, което толкова добре познаваме.

Организаторите предупреждават, че заради непредвидимата обстановка с Ковид-19, е възможна промяна на датите на откриване и провеждане на събитието, а билети ще се продават само на място.

Related Articles

Изграждат нови физкултурни салони и площадки в близо 500 училища

Министерството на образованието и науката (МОН) започва работа по програма за изграждане на нови физкултурни салони и открити спортни площадки, ремонт или цялостно обновяване...

Статистика: Индустриалните общини първенци в създаването на нова заетост

Възстановяването на регионалните пазари на труда е неравномерно, като в над 2/3 от общините броят на наетите остава под рекордните нива от 2019 г....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ