15 C
Пловдив
неделя, май 19, 2024

Столична община облагородява 20 нови градски пространства, източници на запрашаване

20 нови градски пространства, източници на запрашаване в София, ще бъдат обновени тази година, съобщиха от пресцентъра на Столичната община.

Инициативата за облагородяване на т.нар. “кални точки“ предимно в междублоковите пространства на жилищните квартали запработени общо 59 зони на територията на 20 района в столицата, на обща стойност 1.8 млн. лв.

Целта на облагородяването на „калните точки“ е намаляване на запрашаването и подобряване качеството на въздуха, както и създаване на зелени решения за намаляване на топлинните острови.

Инициативата беше припозната от МОСВ, от където увериха, че по тяхна програма ще могат да се отпускат средства.

Към момента са направени огледи на място и вече е създадена необходимата организация за изпълнение на 20-те обекта в районите Надежда, Овча купел, Нови Искър, Илинден, Триадица, Кремиковци, Витоша, Красна поляна, Младост, Подуяне, Оборище, Връбница, Искър, Банкя, Средец, Изгрев, Лозенец и Слатина.

В бюджета на Столична община за тази година са предвидени средства в размер на 1.3 млн. лв. за изпълнение на облагородяване на пространства, източници на запрашаване.

Миналата година единствено от район „Красно село“ не е бил подаден проект за облагородяване на „кална точка“.

Related Articles

Подменят опасните дървета при храм-паметник „Александър Невски“ с нови

По време на регулярните огледи за текущото състояние на дървесната растителност в София експерти на дирекция „Зелени системи“ са констатирали на площада при храм-паметника „Александър Невски“...

АПИ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища

Агенция „Пътна инфраструктура“ обяви обществена поръчка за строителен надзор при укрепване на 15 свлачища по републиканската пътна мрежа. Индикативната й стойност е 3 723...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ