10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Столичната община почиства 119 километра речни корита

„Една от най-важните мерки за превенция срещу наводнения е почистването на речни корита и дерета“. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на проверката на дейностите по почистване на река Перловска. През тази година Столичната община почиства над 200 участъка от речни корита с обща дължина от 119 километра. Дейностите са започнали в края на месец май и се финансират от бюджета на общината. Наред с почистването на 500-метровите участъци на язовирите, следенето на нивата им и почистването на шахти и оттоци, осигуряването на проводимостта на реките е сред задължителните мерки, които Фандъкова е възложила с цел справяне с обилните валежи.

„Шест участъка по протежението на река Перловска са включени през тази година в Програмата на Столичната община, като три от тях се намират в централната градска част. В момента се работи в участъка от ул. „Граф Игнатиев“ до ул. „Шипка“. Паралелно с това се почистват участъци от реките Владайска, Слатинска и Какач“, информира зам.-кметът Десислава Билева.

До момента е приключило почистването на 37 участъка. С приоритет се е работило за водостоците на „Софийски околовръстен път“ – Южна дъга, централна градска част на река Владайска в районите „Възраждане“, „Сердика“, „Витоша“, „Подуяне“, както и участъци от реки, които могат да създадат предпоставки за критични или аварийни ситуации.

Related Articles

Изложба за историята на храм „Св. Димитър“ и благородното дело на пловдивските Димитровци

Изложба, посветена на храм „Свети Димитър“ може да бъде разгледана от днес в централното фоайе на Народна библиотека „Иван Вазов“ в Пловдив. Манастирският комплекс...

Варна: Акция за почистване на града на 27 април

Община Варна започва серия от кампании за почистването на морската столица. Първата от тях ще се проведе на 27 април, обявиха от администрацията. Акцент...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ