10 C
Пловдив
петък, април 26, 2024

Слагат каменна настилка по крайбрежната алея в Стария Несебър

Каменна настилка по крайбрежната алея край Голямата буна в Стария Несебър се поставя тези дни. Това е пореден етап от дейностите на Община Несебър за естетизиране на пешеходната зона на старинния град. Плановете са през следващите няколко години панорамният път да бъде изцяло покрит с настилка от камък.

Ремонтът се финансират от общинския бюджет със средства, предназначени за подновяване на инфраструктурата на районите с по- интензивна туристическа натовареност.

Целта на дейностите е  практична – камъкът е сред най-трайните и устойчиви материали и гарантира здравина и устойчивост. А естетическата полза е, че се постига автентичност на визията на Стария Несебър чрез синхронизация на елементите на старинните обекти и съвременната инфраструктура.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Античният град Хераклея Синтика отвори врати за посетители

„Античният град Хераклея Синтика“ вече е отворен за посетители. Обектът е с впечатляваща визия, след като успешно се изпълни първият етап на проекта, изготвен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ