23 C
Пловдив
събота, юни 15, 2024

Слагат каменна настилка по крайбрежната алея в Стария Несебър

Каменна настилка по крайбрежната алея край Голямата буна в Стария Несебър се поставя тези дни. Това е пореден етап от дейностите на Община Несебър за естетизиране на пешеходната зона на старинния град. Плановете са през следващите няколко години панорамният път да бъде изцяло покрит с настилка от камък.

Ремонтът се финансират от общинския бюджет със средства, предназначени за подновяване на инфраструктурата на районите с по- интензивна туристическа натовареност.

Целта на дейностите е  практична – камъкът е сред най-трайните и устойчиви материали и гарантира здравина и устойчивост. А естетическата полза е, че се постига автентичност на визията на Стария Несебър чрез синхронизация на елементите на старинните обекти и съвременната инфраструктура.

Related Articles

Заради авариен ремонт: Променят организацията на движение на Дунав мост

От 11 до 15 юни се променя организацията на движение на Дунав мост при Русе за авариен ремонт на настилката. За изкърпването й поетапно...

Обновената антична вила „Армира“ отваря врати за посетители

Дворецът е паметник на културата с национално значение След обновяване по европейски проект, античната вила „Армира“ край Ивайловград, ще отвори врати отново за посетители след...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ