16 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Свлачища затвориха за движение отсечките София-Самоков и Белово-Юндола

Важни пътни артерии в страната са затворени заради свлачища. Те са се активирали най-вероятно заради продължителните дъждове.

Свлачище затвори пътя София-Самоков. Свличането е станало малко преди полунощ, съобщиха от АПИ. Скална маса и дървета са паднали на пътната настилка. Екипи на АПИ и Столична община са на място, а тежка техника разчиства.

Няма данни за пострадали хора и автомобили. Колите се отбиват в Кокаляне по обходен маршрут. Движението се пренасочва през Железница и Ковачевци по стария път до Самоков.

Временно движението при км 11 по път III-842 Белово-Юндола се осъществява двупосочно в една лента. Причината е свлякла се скална маса, съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Необходимо е водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост и да предвидят повече време за пътуване.

Related Articles

Проект: СО прави банка с всички инвестиционни намерения за строителство

Събирането на едно място на информация за всички инвестиционни намерения за строителство е планирано да стартира през април. Според столичния кмет целта е гражданите...

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ