17 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

„Саниране, но екологично“ – тридневна изложба на различни локации в София

Стартира тридневна изложба, посветена на разнообразните видове изолации: „Саниране, но екологично“. С дискусии, демонстрации и информационни материали на различни локации в София ще бъде  коментирана темата с експерти и граждани.

Фокусът е поставен върху мостри от най-популярните видове изолации, както и техните екологични алтернативи.  Ще се дава информация за техния екологичен отпечатък и изолационните им качества. Освен да информира как изолациите могат да направят домовете ни по-уютни, изложбата повдига и въпроса за тяхното рециклиране/ компостиране, какво се случва с тях след края на полезния им живот и какво би трябвало да се случва.

В три последователни  дни изложбата ще е на следните локации в столицата:

23.09.2021 г. /четвъртък/:

Място: НДК, до входа на метростанция НДК

Време: 16:30 ч. – 19:00 ч.

24.09.2021 г. /петък/:

Място: Народен Театър, площада пред сградата

Време: 16:30 ч. – 19:00 ч.

25.09.2021 г. /събота/:

Място: Площад Славейков, пред Софийска Библиотека

Време: 10:30 ч. – 13:00 ч.

Изложбата „Саниране, но екологично“ се организира в контекста на приоритетната рамка на Европейската зелена сделка „Вълна на обновяване“. Инициативата насърчава икономическото възстановяване след пандемията чрез постигане на серия положителни ефекти — икономически, социални, здравни, климатични.А като имаме предвид, че България е „първенец“ на Евросъюза по енергийна бедност, възможността пред нас е огромна, казват организаторите.

изолации саниране

Организатори са Сдружение “За Земята” в партньорство с АСЕМ (Асоциация за Строителство с Естествени Материали) и Хабитат България.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ