27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Ремонт на участък от пътя Асеновград – Дълбок извор започва утре

Текущ ремонт на близо 28 км от път ІІІ-667 Първомай – Асеновград в участъка от Асеновград до село Дълбок извор на територията на област Пловдив започва на 18 май. Отсечката преминава през селата Козаново, Патриарх Евтимово и Дълбок извор. Третокласното трасе е основна пътна връзка на населените места в общините Асеновград и Първомай, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ).

Заради ремонтните работи ще бъде спряно движението на всички моторни превозни средства в отсечката. Трафикът ще преминава по обходен маршрут: Асеновград – Тополово – Поройна.

Започващите дейности включват подмяна на пътната конструкция чрез премахване на старата настилка, полагане на нови асфалтобетонови пластове, подмяна на бордюри в населените места, профилиране на банкети. Отсечката ще е с нова маркировка, пътни знаци и ограничителни системи. Към момента фирмата-изпълнител разчиства сервитута на пътя.

Строителните работи са за 31 млн. лв. и са от бюджета на АПИ. Предвижда се ремонтът да завърши до 30 септември 2022 г.

Related Articles

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...

Археологически комплекс „Долината на тракийските царе“ посреща туристи

Представя по иновативен начин тракийската култура и изкуство Археологическият комплекс „Долината на тракийските царе“ се намира в град Шипка, а в непосредствена близост до него...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ