9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Ремонтират шест отсечки по междуселски пътища в Трънско

Шест отсечки по междуселски пътища в Трънско ще бъдат рехабилитирани. Общината е обявила обществена поръчка с прогнозна стойност 7 029 629 лв., съобщиха от администрацията. Пътищата са общинския и свързват населени места с Трън.

Заради значително износване на настилката на пътищата, преобладаващо количество мрежовидни пукнатини и слягания, тя ще бъде реконструирана. На места банкетите са по-високо от настилката, обрасли са, което затруднява отводняването.

То е повърхностно и почти навсякъде се извършва посредством необлицовани окопи. Те са запълнени и затревени и функционират символично, затова ще бъдат възстановени. Съществуващите водостоци ще бъдат почистени.

На селскостопанските пътища ще се положи настилка от трошен камък. Предвижда се възстановяване и допълване на вертикалната сигнализация, както и направа на нова хоризонтална маркировка. Ще се подменят парапетите на две мостови съоръжения.

Related Articles

В Добрич стартира конкурс за проект на междублокови пространства

„Заедно можем“ е мотото на конкурса на община Добрич за проект на муждублоково пространство. Администрацията предлага на гражданите да кандидатстват със свой проект за...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ