15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Ремонтират основна улица в пернишкия квартал „Тева“

Започнаха дейностите по ремонта на улица „Освобождение“ в пернишкия квартал „Тева”, съобщиха от общинския пресцентър. Към момента се монтира новият водопровод, който ще бъде изграден от кръстовището с бул. „Юрий Гагарин“ до „колелото“. В същият участък ще бъде напълно обновена и асфалтовата настилка. Оформят се и новите тротоари на улицата, като на места такива ще бъдат изградени за първи път.

Основната пътна връзка на кв. „Тева” ще бъде напълно обновена. Ремонтните дейности включват и подмяна на осветлението с нови LED лампи, ще бъде изградена и велоалея.

Ремонтът на отсечката бе предвиден във връзка със състоянието на пътната настилка, което е лошо поради непрекъснатото разкопаване в резултат на течове от стария водопровод. Нарушено е отводняването на улицата от повърхностни води. От това произтича задържане на вода по пътното платно и допълнително разрушаване на настилката.

Related Articles

Международен студентски конкурс „Нов живот за летището в Балчик“

Архитектурният факултет на ВСУ„Черноризец Храбър“ и Факултета по урбанизъм на Университета по архитектура и градоустройство „Йон Минку“ в Букурещ, организират международен студентски конкурс за...

Строят модерна зала на Полигона на Столична община

"Осигурихме 700 000 лв. за изграждане на нова модерна зала за обучение в Полигона на общината в Панчарево. В нея ще се провеждат лекции...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ