11 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Ремонтират емблематично училище в Радомир

С демонтаж и подмяна на дограмата стартираха ремонтните дейности на едно от емблематичните училища в община Радомир СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, съобщиха от Общината.

Фасадата на образователния обект ще бъде изцяло обновена, като предстоят дейности по полагане на топлоизолационни материали и полимерна драскана мазилка.

Предстои и извършване на ремонтни дейности на още две училища в общината- ОУ „Иван Вазов“ в с. Извор и ОУ „Христо Ботев“ в село Дрен. Общата стойност на обществената поръчка е в размер на 589 133,37 лв. без ДДС, а средствата по настоящата процедура са осигурени от Министерство на образованието и науката.

Ремонтираната инфраструктура на училищата ще допринесе за по-доброто качество на образователния и възпитателен процес, както и повишаване на качеството на работната среда на децата, учениците, педагогическия и непедагогическия персонал чрез осигуряване на здравословна и функционална образователна среда.

Related Articles

Стартира информационен сайт за въвеждане на еврото у нас

Министерството на финансите стартира информационен сайт, посветен на въвеждането на еврото в България. Целта на електронната страница е да бъде полезен и сигурен източник...

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ