13 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Ремонтират два участъка от Северната дъга на Софийското околовръстно

Два нови участъка от Северната дъга на Софийския околовръстен път /II-18/ предстои да бъдат ремонтирани. Дейностите започнат от 11 февруари и ще обхванат трасе с обща дължина 6.4 км.

Това е част от започналото в края на 2020 г. поетапно обновяване на второкласния път. Досега са ремонтирани три участъка с обща дължина 5.9 км и прилежащите им съоръжения.

В четвъртък строителните дейности стартират с фрезоване на старата асфалтова настилка в 3.6-километрова отсечка между кръстовищата за Световрачене и Войнеговци /при км 15+975/ и за с. Локорско /при км 19+550/.

От 19 февруари ще стартират строителните дейности в 2.8 км участък от кръстовището за Чепинци /при км 20+020/ до връзката за яз. Чепинци /при км 22+855/.

По време на ремонтните дейности двата участъка от Северната дъга ще бъдат изцяло затворени за движение. Трафикът ще преминава по обходен маршрут: през Чепинци, Негован и Световрачене. От Агенция „Пътна инфраструктура“ апелират шофьорите да карат с повишено внимание и да спазват ограничението на скоростта до 50 км/ч и поставената пътна сигнализация.

 

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Разширяват системата за видеонаблюдение в Бобов дол

Центърът на Бобов дол ще бъде с постоянно видеонаблюдение. За целта Общината отпуска по бюджета допълнителни 21 000 лева, каза пред БНР кметът на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ