15 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Първата линия на газопровода „Северен поток 2“ вече е запълнена с технически газ

Операторът на газопровода „Северен поток 2“, прокаран по дъното на Балтийско море, заяви, че първата линия на газопровода вече е запълнена с технически газ, предаде агенция Ройтерс, цитирана от БНР.

Очаква се тръбопроводът да получи сертификат от германския регулатор за стартиране на търговски продажби на природен газ.

„Към 18 октомври процедурата за запълване с газ за първата линия на тръбопровода е завършена. Както е планирано и в съответствие с изискванията за проектиране на системата, газопроводът е запълнен с около 177 милиона кубически метра от т.нар. „технически газ“, достигащ налягане от 103 бара в тръбопровода. Това налягане е достатъчно, за да започне транспортирането на природен газ в бъдеще“, се казва в изявлението на швейцарския оператор на газопровода.

Продължават стъпките за предварително въвеждане в експлоатация на втората линия на газопровода, добавят от компанията.

Related Articles

До 15-и май започва ремонтът на Дюлинския проход

До 15-и май ще започне ремонтът на 34 км от III-906 през Дюлинския проход. Трасето, което ще се рехабилитира, е между с. Старо Оряхово...

Ограничават движението в тръбата за Бургас на тунел „Траянови врата“

Ще се почистват стените и пътната настилка в съоръжението От 20:00 часа във вторник /23 април/ до 6:00 ч. в сряда /24 април/ ще се...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ