14 C
Пловдив
понеделник, май 20, 2024

Пускат движението през автотунела над с. Пастра за Рилския манастир

Пускат движението през почти завършения автотунел при свлачището над с. Пастра за Рилския манастир, съобщи БНР. Довършителните работи продължават все още, но платното за движение през съоръжението е освободено.

Автотунелът при свлачището е дълъг около 100 м, таванът е широк около 10 м. Довършителните работи вече не пречат на движението на МПС към и от Светата обител, каза зам.-кметът на община Рила Лазар Чавков. Той уточни, че сега се минава под съоръжението. В едното от платната на съществуващия път. 

До изграждането на автотунелната завеса се стигна, след като и при изградената 150-метрова подпорна стена, висока 4,1 м, огромна 30-тонна скала падна в началото на януари тази година и затвори за месеци пътя до Светата обител.

Завършването на съоръжението и цялостното укрепване на ската, което приключва до седмица-две, струва около 6,5 млн. лева.

Related Articles

200 млн. лв. за саниране на блокове в засегнатите от енергийния преход региони

Близо 200 млн. лв. от управляваната от МРРБ Програма „Развитие на регионите“ 2021 – 2027 г. ще бъдат инвестирани в енергийна ефективност на многофамилни...

Министър Коритарова: Хаосът в пътното поддържане трябва да бъде спрян!

Строителството на АМ „Хемус“ продължава по инхаус договорите, но значително индексирани„Хаосът трябва да бъде спрян, ремонтите трябва да бъдат планирани. Лошото състояние на пътищата...

Русе ще има нов парк

- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ