12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Процедури: Община Кърджали набира изпълнители за 5 обекта в града

В Община Кърджали предстои да бъдат обявени тръжните процедури за избор на изпълнител на строително-ремонтните дейностите по 5 обекта от образователната инфраструктура, информират от администрацията в града. Проектирането на обектите по Програмата за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020 – 2022, одобрени за безвъзмездно финансиране по програма на МОН, вече е приключило. Четири от тях са по модул 1 „Детски ясли и детски градини“. Той предвижда изграждане на нови сгради, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи. А един – по модул 2 – „Държавни и общински училища – изграждане на нови сгради, както и пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуващи“.

По модул 2 на Програмата ще се извърши реконструкция и обновяване на сградата на ОУ „Г. Бенковски“ в града. А одобреното безвъзмездно финансиране за проекта е в размер на 1 999 800 лева.

По модул 1 на Програмата се предвижда да бъдат изградени пристройки към сградите на ДГ „Чайка“ и ДГ „Щастие“, както и да бъде извършена реконструкция на бившата детска ясла №5 в областния град. По програмата е одобрено и финансирането на изграждането на нова детска градина в кв. Възрожденци, като безвъзмездното финансиране е в размер на 2 906 300лв.

Необходимите средства за изпълнение на програмата за периода 2020 – 2022 г. за всички одобрени проекти в страната се осигуряват от централния бюджет, посочват от общинската администрация.

Related Articles

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...

Български проект спечели тазгодишната награда Новия европейски Баухаус

Проектът „Паркът” или „ From Concrete to Culture“ на фондация „Колективът” спечели отличие на тазгодишното издание на наградите за намеси в градска среда "Нов...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ