9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Приключи преасфалтирането на българския участък на Дунав мост при Русе

Ремонтът на Дунав мост от българска страна е приключил. Движението на автомобилите вече не се извършва в едната лента и няма прозорци за изчакване между излизащи и влизащи в страната, което означава, че мостовото съоръжение работи на пълен капацитет, стана ясно от думите на заместник-областния управител Людмил Христов, който се запозна на място със ситуацията.

Припомняме, че след множество сигнали и коментари в социалните мрежи за затрудненото преминаване в района на ГКПП „Дунав мост“ при Русе, в рамките на по-малко от 10 дни бе подновен повърхностният слой на по-голямата част от асфалтовата настилка по моста, която преди е била силно деформирана. Извършени са били и изкърпвания на пътните трасета и в самия район на гранично контролно-пропускателния пункт, поради образуваните множество коловози от преминаващите тежкотоварни камиони.

Христов бе уверен, че на място се предприемат всички необходими мерки за избягване на задръствания и осигуряване на максимално бързо преминаване на леките автомобили и камиони по моста. Само за последните 24 часа на изход от България са били обработени над 1000 камиона и повече от 2000 леки автомобила. Машините, извършващи ремонта, вече не са на Дунав мост и това ще облекчи движението и в двете посоки, категорични бяха от службите за граничен и митнически контрол.

В рамките на следващите седмици предстоят и срещи с румънските власти. На тях се очаква отново да се обсъдят възможни мерки за облекчаване на трафика и да се набележат допълнителни действия, които да намалят колоните от чакащи тежкотоварни автомобили. Целта на срещата е да се обсъдят и възможностите за извършване на митнически и финансов контрол извън зоната на граничния пункт.

Related Articles

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...

Стартира рехабилитацията на довеждащия водопровод на с. Брестовица

Рехабилитацията на довеждащия напорен водопровод на с. Брестовица, община Родопи вече може да стартира след като на 16.04.2024 г. „Българският ВиК холдинг“ ЕАД и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ