15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

През август стартира ремонт на пътя от село Кабиле до АМ „Тракия“

До края на този месец е срокът за представяне на оферти за избор на фирма изпълнител за ремонта на пътя от ямболското село Кабиле до връзката с автомагистрала „Тракия“. Ако няма обжалване, дейностите ще започнат още през август.

Предвижда се ремонт на 5-километров участък от село Кабиле до пътния възел на магистралата, като за целта са отпуснати 1 милион лева от държавния бюджет и още миналата година са приведени по сметката на Община Тунджа. От кметството се надяват около 20-25 август да има избран изпълнител за пътя и да започнат строително- ремонтните дейности. По план се предвижда ремонтът да продължи три месеца като в участъка, преминаващ през населеното място, ще бъдат подновени и тротоарните настилки.

С ремонта на отсечката ще се улесни и пътуването до Националния археологически резерват „Кабиле“.

Състоянието на пътя беше компрометирано по време на тримесечен ремонт между сливенското село Крушаре и Ямбол, тъй като целият трафик тогава беше пренасочен през село Кабиле.

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

НАП напомня: Българите с имоти в чужбина да ги декларират до 30 април

Националната агенция за приходите напомня на българските граждани, които притежават имоти в чужбина, че са задължени да ги декларират в годишната данъчна декларация за...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ