Предстои цялостно преасфалтиране на ул. „Хр. Смирненски“ в Габрово

0
119

В ход са ремонтните работи по ул. „Христо Смирненски“ в участъка между двете кръгови кръстовища в Габрово, съобщиха от пресцентъра на общината. В тази зона специалистите от ВиК изпълняват промяна на водопровода. До края на август бордюрите по улицата ще бъдат подменени, а участъкът цялостно преасфалтиран.

В разгара на строителния сезон, кметът на Габрово Таня Христова инспектира и зам.-кметът по строителство, инфраструктура и екология инж. Деян Дончев провериха на място напредъка на благоустрояването на улици и зони в различни квартали на града.

Сред обектите, които в момента изпълнява Община Габрово са ремонти на кръстовища, на улици и междублокови пространства в кварталите, на участъци от общинска пътна мрежа и улици в селата.

В сравнение със строителен сезон 2020 г., тази година обектите са с по-голям териториален обхват. Продължава тенденцията цялостното възстановяване на асфалтовите настилки по улиците в града да се извършва след подмяна на ВиК инфраструктурата.

Проверката обхвана улици „Минзухар“, „Радост“ и „Доспат“; „Баба Зара“ и „Митко Палаузов“; „Никола Войновски“, „Урожай“ и „Звезда“; междублоковите пространства на ул. „Свищовска“ №59-67 и при ул. „Ивайло“ и „Преслав“; ул. „Иван Калпазанов“; ул. „Христо Смирненски“ – в участъка между двете кръгови кръстовища и улицата, свързваща ул. „Христо Ботев“ с ул. „Патриарх Евтимий“.

В рамките на този строителен сезон предстои благоустрояването в междублокови пространства, завършването на ремонтните работи по ул. „Морава“ и по улици в кв. Тончевци.