15 C
Пловдив
сряда, април 24, 2024

Представят идейния проект за благоустрояването на Античния форум на Филипопол

Община Пловдив организира публично представяне на идеен инвестиционен проект за благоустрояване, консервация, реставрация и социализацията на АНТИЧЕН ФОРУМ НА ФИЛИПОПОЛ – ИЗТОК И ЮГ, един от знаковите обекти в центъра на града.

То ще се състои на открито днес – 2 септември от 19.00 часа на пл. Централен, в близост до АНТИЧЕН ФОРУМ НА ФИЛИПОПОЛ – ИЗТОК И ЮГ. На мястото ще бъдат осигурени посетителски столове, LED-екран и озвучаване.

Поканата е отправена към пловдивчани, професионални гилдии, медии и всички заинтересовани лица. Презентацията ще е от проектантите от фирма „В и Р Инженеринг“ ООД София, които спечелиха открита процедура за изработване на комплексен проект за инвестиционна инициатива по чл. 150 ЗУТ и осъществяване на авторски надзор по време на строителството за обект: Античен форум на Филипопол – изток и юг. Благоустрояване, консервация, реставрация и социализация в УПИ II- 521.1646, археология, общ. дейности, паркинг, част от ПИ с ИД 56784.521.1435, част от ПИ с ИД 56784.521.1382 и част от УПИ III- площад и общ. дейности с ИД 56784.521.1449, кв. 125 по плана на ЦГЧ, гр. Пловдив.“ Стойността на процедурата е 58 800,00 с ДДС.

Ще участват арх. Венета Петков, инж. Тошо Тодоров, реставратор Аглика Икономова, археолог Иво Топалилов, представители на Община Пловдив и район Централен.

Related Articles

Проект: Полети до Рим и Милано от Летище Пловдив

Възможностите за откриване на директни авиолинии от Пловдив до италианските Рим и Милано обсъдиха на Летище Пловдив. На срещата присъстваха председателят на Конфиндустрия България...

Кв. „Изток“ ще е първият в столицата с изцяло ремонтирани тротоари

Започна строителният сезон в почти всички райони в София. Текат ремонти и възстановителни дейности по голяма част от инфраструктурата. В момента освен обновяване на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ