26 C
Пловдив
понеделник, юни 24, 2024

По проект: Изграждане на жилища при облекчени условия предлага Община Свиленград

Община Свиленград предостави урегулиран имот за строителството на жилищата на ул. „Граничар“, изработи инвестиционните проекти и издаде разрешение за строеж. Еднофамилните жилища трябва да се изградят до 5 години. Всичко това значително ще облекчи семействата в бъдещото им изграждане на собствен дом.

Жилищата ще са на два етажа и ще разполагат с дневна, кухненски бокс, санитарен възел и помощно помещение на първия етаж, а на втория етаж – две спални, гардеробно, санитарно помещение и балкон. Застроената площ на всяко жилище е 57,00 кв.м и разгъната застроена площ от 121,80 кв.м.

Задължително условие за всички, които се включват в процедурата, е да не притежават жилищен имот или да не са прехвърляли такъв последните десет години, както и доходите им да не са достатъчни да покриват наемните цени на свободния пазар или да придобият жилище. С приоритет са млади семейства или семейства във фактическо съжителство, които вече трайно са се установили в общината.

 

Related Articles

От София за Бургас: Първият влак с изцяло нови вагони тръгва в събота

Първият влак с изцяло нови вагони тръгва тази събота - 22 юни от София за Бургас, съобщават от БДЖ. Той ще изминава разстоянието между...

Къщи край София по-евтини от гараж в столицата

Най-високите цени на имоти у нас са в София и Варна, следвани от Бургас и Пловдив, съобщи радио "Фокус“. Цените на имотите в столицата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ