20 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

По най-висок стандарт: Реновираха стратегическа клиника във ВМА-Варна

Клиника „Термична травма, пластично-възстановителна и естетична хирургия” на МБАЛ-Варна към Военномедицинска академия (ВМА) вече е изцяло ремонтирана и модернизирана, съобщиха от пресцентъра на лечебното заведение.

Паралелно с реновирането на клиниките в столичната военна болница, започнаха ремонтни дейности и в периферните. Модернизацията е в унисон с цялостната концепция на ръководството на Академията за превръщането й във високотехнологична болница, предлагаща най-съвременни методи за диагностика и лечение и с разбирането, че всеки един военнослужещ, независимо в коя част на страната се намира, има право на еднаква качествена помощ.

Клиника „Термична травма, пластично-възстановителна и естетична хирургия” на Военноморска болница е създадена през 1988 година и оттогава на практика не е реновирана. 33 години по-късно вече е преобразена по европейски модел, като след продължилия няколко месеца ремонт, специалистите вече могат да лекуват болните при перфектни условия и в уютна обстановка.

По здравна карта ние отговаряме за Североизточна България и Черноморието. В района около нас няма друга такава специализирана клиника – не само за термична травма, но и за пластично-реконструктивна хирургия. Поемаме изгаряния от най-малък до най-висок процент, извършваме и редица реконструктивни операции, коментира доц. Йоланда Папазова, ръководител на клиниката. И  допълни, че всичко е обновено до най-малкия детайл: операционната зала е оборудвана с апаратура от последно поколение, изцяло модернизирани са и асептичната и септичната превързочна.

Около 400 са високо специализираните и големите операции, извършвани в клиниката на годишна база. Т. нар. малки процедури варират между 1000 – 1500, а средните са около 700 -800.

 

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Сливен с новоизградена улица

Изграждането на новата улица между булевардите „Бургаско шосе“ и „Хаджи Димитър“ е към приключване, съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. Остават довършителни работи и...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ