16 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

Подменят ВиК мрежата в Силистра с близо 79,4 млн. лв.

По седем пътни артерии в Силистра започват ремонти на ВиК мрежата. До 30 работни дни ще приключат дейностите по водопроводни и канализационни клонове в града, след което работата ще продължи в съседните на Силистра села Айдемир и Калипетрово, информира БНР.

Настоящите ремонтни дейности са част от големия воден проект, стартирал още през лятото на 2019 г.

Целта е повишаване на ефективността при ползване на водите и намаляване на загубите на вода във водопроводните мрежи на населените места. С изпълнение на дейностите допълнително над 45 хил. жители ще имат достъп до подобрено водоснабдяване. Проектът предвижда доизграждане и реконструкция на над 100 км ВиК мрежа и довеждащи водопроводи.

За повишаване на ефективността на управлението на ВиК системите е предвидено проектиране и изграждане на интегрирана географска информационна система. Общият размер на инвестицията е близо 79,4 млн. лв. От тях 59,4 млн. лв. са безвъзмездна финансова помощ и се осигуряват от Оперативна програма „Околна среда“. Срокът за изпълнение е 54 месеца.

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

НКЖИ и БДЖ прехвърлят имоти в полза на община Пловдив

Кметът на Пловдив Костадин Димитров подписа споразумението с НКЖИ за прехвърляне на имоти от държавната компания в полза на община Пловдив. Допълнителното споразумение е гласувано...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ