14 C
Пловдив
понеделник, април 15, 2024

Подарък за всеки пазаруващ във Виена – ваучер за кафене или ресторант

Виена черпи предколедно жителите и гостите на града. „Почерпките“ ще бъдат под формата на ваучери за посещение в ресторанти и кафенета. Общината заедно с Виенската стопанска камара стартират кампания за подкрепа на местния бизнес. Те призовават обществеността да пазарува във Виена, за да получи ваучери за посещение в ресторанти и кафенета.

Специалната „коледна почерпка“ е за всеки, който купи нещо от виенските магазини на 18 и 19 декември.

На всеки, пазарувал през този уикенд във Виена, ще бъде даден ваучер на стойност най-малко 50 процента от сумата по касовата бележка, но максимум 100 евро на човек“, уточняват организаторите на кампанията.

Тази година, дори в навечерието на Коледа, магазини те на дребно и заведения за хранене в цяла Виена са с драстично паднали обороти заради пандемията.

Инициативата е знак на признателност към търговците, ресторантьорския бизнес и всички, които досега отлагаха коледното пазаруване. В рамките на кампанията е планирано да бъдат раздадени ваучери на обща стойност четири милиона евро.

По този начин градската управа на австрийската столица иска да благодари на виенчани, които изтърпяха още един локдаун заради Ковид 19 .

Related Articles

КАБ: Стартира програма за безплатни обучения в архитектурно-строителния сектор

Целта е да се подкрепи дигитализацията на бранша Предстои да стартират безплатните обучения в рамките на Европейски цифров иновационен хъб (ЕЦИХ), сред чиито учредители е...

Спортното министерство осигурява средства за ремонт за спортни училища в страната

Министерството на спорта осигури 15,6 милиона лева за ремонт в държавните спортни училища. Те се нуждаят от финансова подкрепа, за да обезпечат нормален учебен...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ