11 C
Пловдив
петък, април 19, 2024

От 6 юни: Шатъл бусове тръгват от Пловдив до летището

Общественият транспорт от Пловдив до летището ще бъде възстановен след дълга пауза. Първият курс на шатъл буса ще е на 6 юни. Липсата на обществен транспорт за връзка с аеропорта от години се счита за един от проблемите за развитието му. Същевременно създава реални неудобства на пътуващите.

Планира се бусът да тръгва от спирката на бул. „Христо Ботев“ в Пловдив срещу автогара „Юг“ два часа и половина преди всеки полет. Така ще се спазва условието пътниците да са на летището 2 часа преди излитане, уточняват от администрацията на аеропорта. Бусът ще изчаква на летището, за да може да превозва към града пристигащите пътници от съответния полет. Засега услугата ще се извършва с 16-местен автобус по договор с частен превозвач.

Очаква се на някоя от следващите сесии на Общинския съвет в Пловдив да бъде взето решение и за разкриване на редовна линия от Пловдив град до летището.

Related Articles

Нова детска градина в кв. „Малинова долина“ в София отвори врати

Започнаха заниманията на децата в четири групи в новата детска градина в кв. "Малинова долина" в София. Тя е реализирана върху общински имот с...

Умни пътни знаци следят дали шофьорите чатят по време на път

Пилотни версии на умни пътни знаци вече се появиха в реалната пътна мрежа, предаде Нова телевизия. Те са със специално проектиран софтуер и използват...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ