12 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

От 1 юли: Синя зона и през уикенда във Варна

От първи юли влиза в сила решението на Общинския съвет във Варна за синя зона и през почивните дни. Това потвърди Младен Иванов-директор на общинското предприятие „Паркинги и синя зона” в ефира на Радио Варна.

Предвижда се възможността автомобилите да ползват зоната за платено паркиране цял ден срещу 16 лева, като плащането ще се осъществява чрез мобилното приложение varnaparking.bg.

В процес е подготовката на разширяване на обхвата платеното паркиране и въвеждането на Зелена зона. Предстои проектиране, да бъде издадено разрешение на строеж и избор на изпълнител за ремонтните дейности и полагане на маркировката. Цената за кратковременно паркиране ще е същата – 1 лв., но в Зелена зона разрешеният престой ще бъде 5 часа.

Related Articles

Община Видин става част от Националната камара на минералните води

Членството на Община Видин в Националната камара на минералните води в Република България гласуваха единодушно общинските съветници на редовна сесия на местния парламент. Кметът Цветан...

Втори сме по ръст на цени на жилищата в ЕС

На фона на охлаждането на имотния пазар в редица европейски държави у нас цените на имотите продължават да растат. Според Евростат България е на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ