25 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

1/3 от разширението на метрото през „Подуяне“ е вече изградена

1/3 от разширението на метрото през “Подуяне“ е вече изградена. Строителството на отсечката от кв. “Хаджи Димитър“ до “Левски Г“ върви в срок и се очаква да завърши до края на 2025 г. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова, която провери работата по Третата метролиния под бул. „Владимир Вазов“.

По трасето на участъка в зоните на обслужване живеят и работят над 70 хиляди души.

Фандъкова посочи, че се очаква да започне изграждането на участъка на метрото през кв. „Слатина“, което ще е с дължина 6 км и ще има шест метростанции.

При планирането и проектирането на метрото съм защитавала всеки лев, участък по участък. Строителството му е трудно и тежко, с основно предизвикателство – осигуряване на финансирането, заяви Фандъкова. И уточни, че общо за изградените 42 км от съществуващата метромрежа са били осигурени около 3 млрд. лв.

До края на годината се очаква да започне строителството и на трасето в ж.к. „Обеля“ за една метростанция и един интермодален терминал.

Подготвя се и трасето на метрото от „Лозенец“ през „ВЕЦ Симеоново“ до „Студентски град“, което е още 4 км., както и разширението на метрото от Бизнес парка до „Околовръстния път“.

Related Articles

Строят закрит плувен басейн с минерална вода в Джебел

Закрит плувен басейн с полуолимпийски размери ще има в Джебел. Прогнозната стойност на обществената поръчка за изграждане на съоръжението е 1 735 375 лева...

С 3,5 млн. лв. доизграждат храма в Южния парк

По предложение на министър-председателя акад. Николай Денков правителството отпусна средства за доизграждането на храм „Св. вмчк. архидякон Стефан“ в Южния парк в София. Средствата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ