27 C
Пловдив
понеделник, юли 15, 2024

Отварят за автомобили ремонтирания надлез „Иван Вазов“ в Перник

Надлез „Иван Вазов“ в Перник ще бъде отворен за движение на автомобили в петък (11 декември) след 10.00 ч., съобщиха от общинския пресцентър. По него ще могат да преминават автомобили до 4 тона, изключение правят само автобусите от градския транспорт.

Пътното съоръжение, което свързва центъра на града с кварталите над автогарата, е напълно реновирано. Подменена е асфалтовата настилка, положена е сертифицирана хидроизолация, както и нова бетонна основа. Подменени са всички 32 мостови лагера, дилатационните фуги и осветлението. Положени са и нови кабелни трасета, както и дъждовна канализация. Обновени са пешеходните части, а фирмата- изпълнител за своя сметка е ремонтирала пасарелките, водещи към моста.

През миналия месец надлезът бе отворен за пешеходци, но платното за движение на автомобилите остана временно затворено, поради установени пукнатини в една от колоните. Колоната е заздравена и проблемът е отстранен, увериха от общината.

Related Articles

Главният архитект на Гронинген ще изнесе лекция във Варна

Ландшафтният архитект Михийл ван Дрийш от Нидерландия ще изнесе лекция в рамките на второто издание на проекта „Форум за Варна - добрите примери”. Неговата...

КАБ алармира за неприемливи условия на обществена поръчка в Бургас

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява да бъде прекратена обществената поръчка за сключване на рамково споразумение за „Изработване и/или преработка на инвестиционни проекти...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ