30 C
Пловдив
четвъртък, юли 18, 2024

Община Пловдив оглежда терени за многоетажни паркинги в града

Община Пловдив получи запитване от частни инвеститори, които да изградят общински многоетажни паркинги, които в последствие да бъдат дадени на концесия за няколко години. В момента наши служители оглеждат терени в целия град, които са подходящи за целта“, това съобщи днес кметът Здравко Димитров, като подчерта, че ще се запази общинската собственост на обектите, които биха се построили.

В най-скоро време обновяването на бул. „Копривщица“ и „Христо Ботев“ ще приключи, след което строителните дейности ще се насочат към ул. „Даме Груев“ и „Кукленско шосе“.

Обектите ще бъдат ремонтирани на етапи и възможно най-бързо“, заяви Здравко Димитров, като съобщи, че следващата седмица ще има среща с Димитър Иванов, кметът на община Марица във връзка с подготовка на „Голямоконарско шосе“ за ремонт.

В момента текат и подготвителни дейности за започване на важния проект за пробива под Централна гара. За целта се обмисля отваряне на стария прелез на Сточна гара, за да се облекчи движението на автомобили по бул. „Христо Ботев“.

 

Related Articles

Радомир инвестира близо 2 млн. лв. в ново улично осветление

Одобрен е проект за подмяна на уличното осветление на 29 села на територията на община Радомир, съобщи кметът Кирил Стоев пред БНР. Проектът е...

Статуята на Хермес от Хераклея Синтика става част от музея в Петрич

Двуметровата статуя на Хермес, открита в Хераклея Синтика, вече ще е в музея в Петрич. Това съобщи пред БНР ръководителят на разкопките проф. Людмил...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ