27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Община Пловдив оглежда терени за многоетажни паркинги в града

Община Пловдив получи запитване от частни инвеститори, които да изградят общински многоетажни паркинги, които в последствие да бъдат дадени на концесия за няколко години. В момента наши служители оглеждат терени в целия град, които са подходящи за целта“, това съобщи днес кметът Здравко Димитров, като подчерта, че ще се запази общинската собственост на обектите, които биха се построили.

В най-скоро време обновяването на бул. „Копривщица“ и „Христо Ботев“ ще приключи, след което строителните дейности ще се насочат към ул. „Даме Груев“ и „Кукленско шосе“.

Обектите ще бъдат ремонтирани на етапи и възможно най-бързо“, заяви Здравко Димитров, като съобщи, че следващата седмица ще има среща с Димитър Иванов, кметът на община Марица във връзка с подготовка на „Голямоконарско шосе“ за ремонт.

В момента текат и подготвителни дейности за започване на важния проект за пробива под Централна гара. За целта се обмисля отваряне на стария прелез на Сточна гара, за да се облекчи движението на автомобили по бул. „Христо Ботев“.

 

Related Articles

Варна: Предстои ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни

Предстои основен ремонт на Комплекса за социални услуги за възрастни хора „Гергана“ във Варна, информират от администрацията. Проектът ще се финансира с европейски средства...

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ