13 C
Пловдив
петък, май 17, 2024

Община Пловдив облагородява района около Баня Старинна с два интегрирани проекта

Районът около Баня Старинна ще бъде с нов и съвременен вид след приключването на двата проекта, които стартират там. Подлезът на кръстовището до банята вече има готов технически проект, който предвижда четири панорамни асансьора, осигуряващи достъпна среда на хората в неравностойно положение и родители с бебешки колички, изложбена зала и запазване на съществуващата сладкарница.

По същото време в непосредствена близост до него ще се строи многоетажен паркинг за близо 400 автомобила. Той ще бъде изграден на мястото на старата сграда на ТЕЛК и ще обслужва всички, желаещи да паркират на удобно място в централната градска част.

По този начин създаваме интегрирана зона в тази част на града, като паркингът и подлезът се допълват взаимно – всеки може да остави колата си и да ползва подлеза, за да стигне до самия център на града“, коментира кметът Здравко Димитров. Той посети на място двете съоръжения, заедно със заместник-кмета по транспорт Тодор Чонов и с районния кмет на „Централен“ Георги Стаменов.

В момента на мястото на бившия ТЕЛК има наземен паркинг за около 100 автомобила, предстои да се завърши техническия проект за многоетажния и тогава ще стане ясно каква ще бъде неговата стойност. Реконструкцията на подлеза е за 3,2 милиона лева без ДДС, средства за стартиране на ремонта ще се търсят по европрограми, а част от сумата може да бъде заложена в общинския бюджет за 2021 година.

Related Articles

Русе ще има нов парк

Проект за изграждането на нова зелена зона спечели община Русе. Той предвижда изграждането на парк в кв. „Здравец-Изток“ върху общински имот на бул. „Липник“...

Фонд ФЛАГ финансира подготовка на проектни предложения

Фонд ФЛАГ отпуска заеми за подготовка на проекти по програми, финансирани със средства на ЕС, от българското правителство или други международни програми. Допустими кредитоискатели са...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ