15 C
Пловдив
четвъртък, април 18, 2024

Община Казанлък с нови машини за почистване на улици

Община Казанлък закупи две нови мотометачни машини, с които вече разполага Общинското предприятие „Комунални дейности и поддръжка на инфраструктурата“, съобщават от пресцентъра на местната администрация.

Закупуването на техниката е финансирано от събраните средства от такса „Битови отпадъци“ след провеждане на обществена поръчка. Осъвременяването на техниката на общинското предприятие продължава, посочват от администрацията.

Новите машини са с модерна технология на мултифункционалност и са много мобилни, което ги прави изключително подходящи за градска среда, включително за по-тесни улици и тротоари, както и паркове и градини. 

Разполагат и с различни водоструйки, с устройство за измиване и сметосъбиране, включително на листа през есента. Резервоарите са от стомана, което ги прави годни за работа и с дезинфектанти на тротоари и улици (както се наложи през пандемичните две години). Контейнерите са разделени на такъв за чиста вода и отделно – за сметосъбиране.

Машините са екологични, харчат по-малко гориво и осигуряват по-добро качество на уличното почистване. В същото време са и много икономични – харчат два пъти по-малко гориво от досегашните.

Related Articles

В Бургас изкачват 14-етажна сграда за Деня без асансьори

С изкачване на 14-етажна сграда в Бургас ще бъде отбелязан Денят без асансьори. Това ще се случи на 14 април в хотел "Парк". Общо...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ