21 C
Пловдив
четвъртък, март 28, 2024

Общинарите в Пловдив гласуваха да се кандидатства за 50 млн. лв. заем

След гласуване пловдивските общински съветници разрешиха на кмета Здравко Димитров да стартира процедура по теглене на нов кредит за ключови обекти на спортната инфраструктура в града.

Предложението е за кредит от 50 милиона лева с ДДС, а предназначението му е за довършване на двата стадиона – „Локомотив“ и „Христо Ботев“ с по 12 млн. лв. с ДДС. Към предложението са мотивирани и исканията за заем за два нови спортни обекта, които имат готови проекти за кандидатстване. Това са – изграждане на нов плувен комплекс с 50-метров басейн за 20 млн. лв. и реконструкция, ремонт и обзавеждане на Медицински център за рехабилитация и спортна медицина – 6 млн. лв.

„Обектите трудно могат да се реализират и финализират без алтернативни приходоизточници. Затова с поемането на дългосрочен общински дълг от Фонд за устойчиво градско развитие или други банкови институции ще се осигури финансова стабилност чрез балансирано разпределение на дълга през годините. А в краткосрочен план ще бъдат завършени значими за Пловдив обекти, които да се ползват както от жителите, така и от гостите на града.“ – аргументират се от администрацията.

Колаж: Телеграф

Related Articles

Проект: СО прави банка с всички инвестиционни намерения за строителство

Събирането на едно място на информация за всички инвестиционни намерения за строителство е планирано да стартира през април. Според столичния кмет целта е гражданите...

Нестандартно: Ученичка от Айтос направи Айфеловата кула от дървени пръчици

Вдъхновила се от френската култура и архитектура Дамла Кемик - ученичка от XII клас от Айтос направи макет на Айфеловата кула от 1000 дървени пръчици....
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ