22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Обучават строители как да играят за обществени поръчки

 Безплатно обучение за строителни фирми, които желаят да участват в обществени поръчки, но им липсват знания и опит, ще се проведе в Сандански на 12-и и 13-и април. На обучението ще бъдат представени строителните поръчки,  възлагани от общината в последните 2 години. Ще се обявят и планираните за 2021 строителни дейности, които предстои да бъдат отворени скоро. В практическата част ще бъде подробно демонстрирана работата с електронната система ЦАИС-ЕОП. Ще се покаже как на практика участниците могат да подадат офертното си предложение през нея.

Според местната администрация строителните дейности, които се възлагат от общината, дават възможност на фирмите да сключат договор с публичен възложител. Той на практика е и техният нов клиент. Особено в кризисни периоди като настоящия, когато сделките в частния сектор са затруднени, договорите с държавни и общински институции могат да компенсират до голяма степен затруднения частен бизнес.

„Въвеждането на електронната система за обществени поръчки ЦАИС-ЕОП осигурява отлична централизация на целия процес по обявяване и кандидатстване на ОП в една платформа, но често малките фирми трудно боравят с нея и имат нужда от допълнителна подкрепа и разяснения“, мотивират предстоящото обучение от администрацията.

 

Related Articles

Ускоряват строителството на Околовръстния път на Пловдив

Напредва логистичната работа по изграждането на Околовръстния път на Пловдив – проект, по който има голямо изоставане според зам.-министъра на регионалното развитие Николай Найденов. Проектът...

Изграждат Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти в с. Голяма Желязна

В троянското село Голяма Желязна започна строителството на Международно училище за кулинарни изкуства и традиционни занаяти. Инициативата “Шарена Задруга” беше обявена още преди година...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ