27 C
Пловдив
вторник, април 16, 2024

Обезопасяването на прохода „Петрохан“ е в ход, отварят го за движение

Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) продължава работата по обезопасяването на участъка през прохода „Петрохан“. Очаква се да бъде отворен за движение днес. Екипи работят по обезопасяването и възстановяването на участъка Бързия – Гинци през прохода. Отсечката ще остане затворена за движение докато не се осигури безопасното преминаване на шофьорите, информират от АПИ. Вчера екипите са уширили пътното платно и са извършили подготвителната работа за асфалтовите дейности. Участъкът е фрезован, почистен и са изрязани фугите.

Целта е заедно с асфалтовите работи да се работи и по възстановяване на насипа до изпълнението на трайно проектно разрешение за рехабилитация на разрушения участък.

След асфалтиране на компрометираното трасе при прохода „Петрохан“ ще бъде пуснат трафикът в една лента. Поставени са част от знаците, необходими за временната организация за безопасност на движението, съобщават от пътната агенция.

Related Articles

Община Варна започва пълна проверка на жилищния си фонд

Община Варна ще направи проверка и цялостен анализ на жилищния фонд, с който разполага. Обект на проверката ще бъдат ведомствените жилища, както и фонд...

Одобриха визията за новата многофункционална зала в Казанлък

Проектанти на спортното съоръжение са "Киряков Архитекти" Одобриха визията и функционалността на новата спортна зала, която предстои да бъде изградена в Казанлък. На обсъждането на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ