19 C
Пловдив
събота, април 13, 2024

Нов път ще свързва общините Минерални бани и Първомай

Нов път с дължина 4,2 километра ще свърже общините Минерални бани и Първомай и областите Хасково и Пловдив, като връзката е между селата Сусам в община Минерални бани и Воден в община Първомай. Инвестицията е за близо 1,7 млн. лв., а финансирането е осигурено от републиканския бюджет. Община Минерални бани, която е стопанин на целия обект ще участва със собствено финансиране от 100 000 лева.

Предвидено е да се изградят канавки, водостоци, ще се положат и два пласта асфалт. Изпълнител на проекта е хасковската фирма „АБ“, която е спечелила обществената поръчка.

След пускането на отсечката значително ще се съкрати времето за пътуване между съседните населени места и общинските центрове.

Съвместната работа между общините Минерални бани и Първомай, която датира от години, ще продължи с изграждането на туристически пътеки, които да водят към Димитровград, Хасково и Черноочене.

Related Articles

Нова наредба в Казанлък определя облика на градските пространства

Обществено обсъждане на новата Наредба за специфични изисквания към облика на градските пространства, сградите и архитектурните ансамбли на територията на община Казанлък се състоя...

Откриха 4 зарядни станции за електромобили в Свиленград

Свиленград вече разполага с инсталация за производство на електроенергия от възобновяеми източници и четири зарядни станции за електромобили. Съоръженията се намират на паркинга на...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ