9 C
Пловдив
събота, април 20, 2024

Нов екологичен начин за придвижване внедряват в Стара Загора

Най-големият оператор в света на споделени електрически превозни средства представи на старозагорци услуга за микромобилност чрез електрически скутери.

Идеята на нашата услуга е нов вид микромобилност, чрез която хората лесно, бързо и екологично могат да се придвижват из целия град. Желаещите да се възползват трябва да изтеглят специално приложение и да създадат свой профил“, разясни Георги Бакърданов, представител на фирмата.

Над 100 скутера, разпределени на 13 ключови локации в града ще могат да бъдат използвани от пълнолетни граждани и гости на Стара Загора. Цената за услугата е както следва: 1.20 лв. първоначална такса за отключване на скутера; към нея се добавят по 0.25 лв. за всяка минута каране. Очаква се средната продължителност на придвижването в Стара Загора да е около 8 мин. Пътуване с такива параметри би струвало около 3.20 лв. за потребителя. Компанията предлага и абонаментната услуга, чрез която се премахва такса за отключването. Така цената на пътуването със средна продължителност от 8 мин., би била 2 лв. Всеки потребител ще бъде застрахован по време на използване на скутера.

 

Related Articles

Благоустрояват междублокови пространства в Бургас

Започнаха дейности за благоустрояване на пространствата около блокове 107, 108, 109 и 112 в к-с „Меден рудник“ в Бургас. Те са част от общинската...

Първата градска градина в България, създадена 1878 г. в Пловдив, грейва след основен ремонт

От 19 до 21 април ще бъдат празниците за официалното откриване на обновения парк Церемонията по откриването на обновения парк в Пловдив, който е Първата...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ