22 C
Пловдив
петък, март 29, 2024

Нова редовна авиолиния тръгва от летище Пловдив до Тел Авив

Пътниците от летище Пловдив ще могат да пътуват по нова редовна линия. Тя ще свързва Пловдив с израелския град Тел Авив.

До момента линията беше чартърна, като самолетите от Тел Авив кацаха на летище Пловдив в четвъртък и заминаваха в обратна посока до международното летище „Бен Гурион“ в неделя. От 23 март Пловдив-Тел Авив ще бъде редовна сезонна авиолиния, по която авиокомпания „Arkia“ ще изпълнява полети два пъти в седмицата в четвъртък и в неделя в периода от месец март до месец октомври.

„Откриването на авиолинията е благодарение на усилената работа и преговори от страна на ръководството на летище Пловдив. Очакваме при добро развитие, тя да стане целогодишна“, обясни изпълнителният директор на аеропорта Красимир Пешев.

Авиокомпания „Arkia“ е четвъртата авиокомпания, която оперира редовни линии от летище Пловдив.

От февруари редовни полети от Истанбул до Пловдив и обратно два пъти седмично изпълнява авиокомпания „Pegasus Airlines“. Цената на билетите започва от 29 евро в едната посока. Новата въздушна връзка създава огромни възможности за жителите на региона на Пловдив, а и на цялата страна, които се възползват от евтин, бърз и удобен транспорт до Истанбул, а от там отново с „Pegasus Airlines“ и до 120 дестинации по целия свят.

Редовни полети от Пловдив до германския град Меминген и летищата Лутън и Станстед край британската столица Лондон изпълняват авиокомпаниите „Ryanair“ и „Wizzair“.

Заради увеличения брой редовни полети се забелязва и увеличен интерес към отдаването на рекламни площи на летище Пловдив.

Related Articles

Започва авариен ремонт на поликлиниката в Свищов

Неотложен авариен ремонт и хидроизолация ще бъдат извършени на северната част на покрива на поликлиниката в Свищов. Спешните дейности се налагат поради установен теч,...

Скок на цените на жилищата у нас

Цените на жилищата в страната са се увеличили с 1,2% през четвъртото тримесечие на 2023 г. спрямо предходното тримесечие. Най-голямо увеличение е регистрирано в...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ