27 C
Пловдив
неделя, юли 14, 2024

Нова детска градина строят в Бургас

Започна изграждането на нова детска градина в Бургасв с локация ж.к. „Братя Миладинови“. Тя ще носи се казва „Морско конче“ и ще бъде филиал на най-близко намиращата се до нея ДГ „Раковина“.

Новата общинска детска градина ще бъде издигната на мястото на несъществуваща от 1994 г. градина. Тя бе затворена поради сериозни конструктивни нарушения на сградата и липса на подходящи условия за отглеждане на децата.

В новата „Морско конче“ ще бъдат разкрити 4 градински групи. Сградата ще е на 2 етажа и ще има всички необходими условия за отглеждане и възпитание на децата. На първия етаж ще са разположени помещенията за 1-ва и 2-ра градинска група – съблекалня с преддверие, гардероб за децата, занималня с кът за хранене и спалня, санитарен възел, както и методичен кабинет, кухненски офис и здравен кабинет.

На втория етаж ще бъдат помещенията за 3-та и 4-та градинска група – съблекалня с преддверие, гардероб за децата, санитарен възел, занималня с кът за хранене и спалня, кухненски офис, физкултурно-музикален салон и учителска стая.

Новата градина ще е с достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Related Articles

Проучване на Европейската градска инициатива

От какво се нуждаят градовете, е въпросът на Европейската градска инициатива (EUI) в ново проучване за предизвикателствата в големите населени места. Планирано за провеждане...

КАБ алармира за неприемливи условия на обществена поръчка в Бургас

Камарата на архитектите в България (КАБ) настоява да бъде прекратена обществената поръчка за сключване на рамково споразумение за „Изработване и/или преработка на инвестиционни проекти...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ