12 C
Пловдив
събота, май 4, 2024

Нова детска градина строят в Бургас

Започна изграждането на нова детска градина в Бургасв с локация ж.к. „Братя Миладинови“. Тя ще носи се казва „Морско конче“ и ще бъде филиал на най-близко намиращата се до нея ДГ „Раковина“.

Новата общинска детска градина ще бъде издигната на мястото на несъществуваща от 1994 г. градина. Тя бе затворена поради сериозни конструктивни нарушения на сградата и липса на подходящи условия за отглеждане на децата.

В новата „Морско конче“ ще бъдат разкрити 4 градински групи. Сградата ще е на 2 етажа и ще има всички необходими условия за отглеждане и възпитание на децата. На първия етаж ще са разположени помещенията за 1-ва и 2-ра градинска група – съблекалня с преддверие, гардероб за децата, занималня с кът за хранене и спалня, санитарен възел, както и методичен кабинет, кухненски офис и здравен кабинет.

На втория етаж ще бъдат помещенията за 3-та и 4-та градинска група – съблекалня с преддверие, гардероб за децата, санитарен възел, занималня с кът за хранене и спалня, кухненски офис, физкултурно-музикален салон и учителска стая.

Новата градина ще е с достъпна среда за хора в неравностойно положение.

Related Articles

АПИ с проект за основен ремонт на над 16 км от пътя Етрополе – Златица

Агенция „Пътна инфраструктура“ кандидатства с проект за реконструкция на над 16 км от път II-37 Етрополе - Златица по Програма „Развитие на регионите“ 2021-2027....

Бургас може да има най-модерния студентски кампус в България

От Общината призовават: Подкрепете проекта, като попълните анкета! Има шанс в Бургас да бъде изграден супер модерен студентски кампус, информират от администрацията. Проектът за Кампуса...
- Реклама -spot_img

ПОСЛЕДНИ

НАЙ-ЧЕТЕНИ